آبی‌ترین چشم


wellcome to nano world(think different)

be weblage Aron joon va mahdis joon khosh omadin nazar yadeton nareha

تصور می‌کردیم که رنگ چشم‌ها چیز غیر قابل تغییر باشد، اما یک پزشک کالیفرنیایی فناوری تازه‌ای ابداع کرده است که با استفاده از آن می‌توان چشم‌های قهوه‌ای را مبدل به آبی کرد!

دکتر گرگ هومر Gregg Homer از مؤسسه پزشکی «استروما»، ادعا می‌کند که با استفاده از لیزر در جریان عملی که تنها ۲۰ ثانیه طول می‌کشد، می‌تواند بدون اینکه صدمه‌ای به بینایی فرد برسد، رنگ چشم‌های او را برای همیشه از قهوه‌ای به آبی تبدیل کند.

رنگ چشم‌ها را دو عامل تعیین می‌کند، یکی از آنها میزان رنگدانه‌های ملانین عنبیه است و عامل دیگر میزان پراکندگی یا تفرق نور در بافت عنبیه است. فکر نکنید که آدم‌هایی که رنگ چشمشان آبی یا سبز است، رنگدانه‌های آبی یا سبز در چشم دارند، عاملی که باعث می‌شود رنگ چشم‌ آنها آبی یا سبز شود، همین تفرق متفاوت نور در چشم‌های آنهاست. به عبارت دیگر، همان‌طور که رنگ آبی آسمان، به خاطر آبی بودن هوا نیست و ناشی از پرکنده شدن نور خورشید در جو زمین است، رنگ آبی چشم‌ها هم را همین فرایند سبب می‌شود.

دکتر گرگ از لیزری با فرکانس خاص، برای برداشتن رنگدانه‌های سطح عنبیه استفاده می‌کند که ظاهرا میزان پراکندگی نور را تغییر می‌دهد. البته متعاقب عمل دو تا سه هفته باید بگذرد تا تغییرات به صورت تدریجی در چشم اعمال شود و تغییر رنگ رخ دهد.

این عمل البته ارزان نیست و پنج هزار دلار هزینه در بر دارد. تصور می‌رود که ظرف ۳ سال، این عمل در امریکا در دسترس همه قرار بگیرد و حتی در مدت کوتاه‌تری در خارج آمریکا، معمول شود.

اما در این میان چشم پزشکانی هستند که ضرورت این عمل را زیر سوال می‌برند و عقیده دارند که باید با دقت بیشتری این عمل مورد بررسی قرار بگیرد، مثلا دکتر «المر تو»، استادیار دانشگاه ایلینویز عقیده دارد که ممکن است زدودن ملانین چشم چندان بی‌خطر نیست و ممکن است منجر به بیماری بیماری گلوکوم ناشی از نشست از رنگدانه یا pigmentary glaucoma شود. این بیماری منجر به کوری می‌شود.اما دکتر هومر معتقد به بی‌خطر بودن این عمل است، با این همه او تلاش می‌کند که ظرف یک سال‌ آینده بی‌خطر بودن عملش را اثبات کند.

شیوه آسان دیگر تغییر رنگ چشم، به صورت موقت، استفاده از لنزهای تماسی است، البته این شیوه خطر عفونت را در بر دارد و استفاده از لنز چندان راحت نیست.

در انسان‌ها، بیشتر رنگ قهوه‌ای معمول است، البته جالب است بدانید که در کشور استونی ۹۹ درصد افراد، رنگ چشمشان آبی است.

اما آیا معمول شدن احتمالی عمل تغییر رنگ چشم، مشکلات اجتماعی یا اخلاقی به هماره نخواهد داشت؟

تونی موریسون، نویسنده مشهور آمریکایی و برنده جایزه نوبل ادبیات و پولیتزر، کتابی دارد به نام «آبی‌ترین چشم»، در این رمان که به فارسی هم ترجمه شده است، شخصیتی به نام «پکولا» وجود دارد که دختری سیاه پوست است که همراه خانواده فقیرش زندگی می‌کند و هر شب دعا می‌کند که چشمانش مثل همکلاسی‌هایش آبی شود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در شنبه 14 آبان 1390برچسب:,ساعت 19:55 توسط Aron va mahdis| |


Power By: LoxBlog.Com